Snertcup voor Valk 698

Snertcup voor Valk 698

Er waren 9 valken present op het wedstrijdwater van de Vinkeveense plassen, mede dankzij de extra promotie op de Valkenklasse-whatsapp en natuurlijk het feit dat het de laatste kans was om jaarprijspunten te pakken. Daardoor kwamen er ook wat teams uit het Noorden naar dit leuke weekend wat draait om de Snertcup.
Op zaterdag was er niet veel wind en helaas wel behoorlijk wat regen. Na de start schoten Jelle en André ervandoor en konden wij als 2e aansluiten, op de voet gevolgd door Folkert en Hero. Bij de benedenboei was de wind gedraaid en leek de bovenboei in één keer bezeild. Echter dit bleek toch niet helemaal het geval en de 420, de 809 en de 439 wisten prachtig naar voren te varen ten koste van de 800 en de 704. Alleen de 698 wist knap de 1e plaats vast te houden op de windstille finish bij boei 13.
Vervolgens hadden we een heerlijke kom snert verdiend en dat lieten we ons goed smaken. In de middag gingen we vol goede moed weer richting starttoren, maar helaas zakte de wind er helemaal uit en konden we onverrichter zake terug naar de wal.
Op zondag zou het prachtig nazomerweer worden, maar begon het toch met nog wat regenbuitjes. De eerste start lag er wat scheef in waardoor het gezellig druk was bij de pin. Wij trokken aan het langste eind en konden vlak voor de start overstag en waren prachtig weg over stuurboord. We kwamen als eerste aan bij de bovenboei en gaven de voorsprong in het laatste kruisrak niet meer weg. Achter ons maakten Frans en Monique een prachtklap en kwamen zo als 2e over de finish.
De tweede wedstrijd was het ook wat rommelig op de lijn, maar was iedereen uiteindelijk wel aardig weg zodat het behoorlijk druk was bij de bovenboei. Dit keer was het de 800 die vooraan voer met de overige boten allemaal dicht op elkaar. Jelle en André in de 698 pakten in het laatste kruisrak de winst en Hero en Folkert wisten nog net voor de 420 te eindigen, die een fantastisch rak helemaal aan de linkerkant van de plas had gevaren.
De laatste wedstrijd moesten we na de driehoek ook nog een lus varen, maar dat gaf geen enkel probleem voor de 439 die vanaf het begin vooraan voer en niet meer bijgehaald kon worden. De 698 pakte de 2e plek en wij wisten Jacques en Roel in de 809 voorbij te varen en zo de 3e plek te pakken.
Na deze wedstrijden was het mooi geweest en mochten we terug naar de wal. Alle valken gingen gelijk weer uit het water en om 1 uur lagen we alweer op de trailer. Na een broodje kroket in het zonnetje op het terras van de WVA volgde de prijsuitreiking waarbij de top 3 verblijd werd met snert. De 3e plek was voor ons, Frans en Monique behaalden de 2e plaats en de 1e plek was net als vorig jaar voor Jelle en André, die de Snertcup, vol ingrediënten om zelf snert te maken, mee naar huis mochten nemen.
De jaarprijswedstrijden van 2019 zitten erop. De definitieve eindklassering volgt op de website en de uitreiking van de jaarprijs volgt tijdens de algemene ledenvergadering. Voor de echte diehards kan er het 1e weekend van november nog op Kralingen gezeild worden. Als het weer een beetje meezit, zijn wij van de partij. Wie volgt nog meer? Tot dan!
Rutger en Madelien, valk 704

20191013 142747

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)