Valk 45 wint Kleine Sneekweek

Menno en Marcel winnen Kleine Sneekweek

Dit was een evenement voor de lichtweer zeilers! 32474707 1738987029478633 4968308556152438784 n
Eigenlijk was het hele weekend weinig tot geen wind met uiteraard de benodigde winddraaiingen en windwakken... Uiteindelijk bleek de 45 het beste om te gaan met deze omstandigheden door 4x 1e te eindigen en een keer 2e. De 753 bleek ook redelijk constant te varen, maar in de scores net iets minder. Daaronder waren wisselvallige resultaten te zien waarbij de 241 met Mark en Hero als enige een wedstrijd voor de 45 wisten te eindigen. Daarnaast waten her en der ook een aantal boten een keer te vroeg gestart wat ook de einduitslag deed beinvloeden. Kortom, een boeiend evenement met een goed gevuld startveld en waar soms werd verloren en ook weer werd gewonnen. 
Hette

De Kleine Sneekweek wordt traditioneel tijdens het Hemelvaartweekend gevaren en ook dit jaar was er weer flinke animo. Met maar liefst 24 ingeschreven boten was de valk goed vertegenwoordigd. Op donderdag begon het weekend helaas met een beetje regen, alhoewel die eigenlijk al voordat de wedstrijd begon verdween. Na wat uitstel konden we van start, maar met drie korte kruisrakken en verder vooral admiraalzeilen, was deze eerste wedstrijd nog niet heel spannend. Op vrijdag stonden 2 wedstrijden geprogrammeerd, echter er was (te) weinig wind. Na uren uitstel werd uiteindelijk laat in de middag alsnog een poging gedaan. De hoeveelheid wind was niet echt toegenomen, maar er werd toch gestart. Tijdens onze startprocedure draaide de wind zodanig dat bijna iedereen over stuurboord vertrok richting de bovenboei en de hele wedstrijd waren er "fata morgana" windbanen, die als jij daar was, ook weer verdwenen. Kortom, een beetje een loterij, alhoewel het toch wel weer knap is dat de 45 en de 753 die loterij dan toch wel vaak weten te winnen.
Op zaterdag kon er dan echt lekker een beetje gevaren worden. De ochtendwedstrijd begon met een algemene terugroep. Direct werd de U-vlag gehesen, wat betekent dat je de laatste minuut voor de start niet meer over de lijn mag komen. De 498 en de 704 waren helaas wat te gretig en kregen een UFD voor de kiezen. Verder was het wel een mooie wedstrijd met opnieuw een 1e plek voor de 45, gevolgd door de 753 en de 801. Op zaterdagmiddag was er na een uurtje uitstel toch nog genoeg wind voor een tweede wedstrijd. De wind draaide vlak voor de start zodat de pin erg hoog werd en er opnieuw scherp gestart werd, met als gevolg een individuele terugroep. De 241 greep vrij snel de leiding en gaf dit niet meer uit handen, zodat de 45 eindelijk eens genoegen moest nemen met een tweede plaats. 
De laatste wedstrijd op zondag leverde ook weer enkele UFDs op, maar de top drie veranderde daar niet meer door. Menno en Marcel in de 45 gingen met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Hette en Johan in de 753 en op de derde plek eindigden Oebele en Hylke in de 801. Van de nummer 3, dus pa en zoon Kooistra, verwachten we een kort verslagje van hun belevenissen. Wellicht is dat binnenkort op de website of in het Valkennieuws te lezen.
Madelien
 
Foto's: Eize Hoekstra

Kleine Sneekweek

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)