ALV 2020: zakelijk vermakelijk

IMG 7693 crop

Tijdens de ledenvergadering van onze vereniging op 25 januari zijn de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en de vooruitzichten voor 2020 besproken. We stonden kort maar respectvol stil bij het overlijden van Reinard Mulder en konden ook 9 nieuwe leden verwelkomen in het afgelopen jaar. Vervolgens passeerden de evenementen uit 2019 en de financiële gevolgen van dit alles de revue. De aanwezige leden bespraken ook de plannen voor 2020, bestaande uit de wedstrijdkalender, ontwikkelingen rondom het talentenjacht en de website met elkaar. Dit alles in een gemoedelijke sfeer en met een ontspannen lach op de juiste momenten. Arjan Stoffels en Fred Schaaf verlieten het bestuur en werden bedankt voor hun inzet. Ze werden achter de tafel opgevolgd door Freark Zandstra, Runo Jansen en Hub Sillen.

Naast dit serieuze werk was er ook ruimte om prijswinnaars in het zonnetje te zetten. Eerst werd de Ed Hoppe beker onder begeleiding van een mooie toespraak uitgereikt aan Roelof Wester waarna de talentenprijs werd toegekend aan Hielke Kooistra. Daarna was het de beurt aan de top drie van het jaarprijs-klassement om hun medaille in ontvangst te nemen. Als klap op de vuurpijl benoemde de ALV onder luid applaus maar liefst twee ereleden: Hette van der Zwaag en Roelof Wester.

IMG 7708 crop 

Facebook filmpje..klik hier

IMG 7715 crop

In de rondvraag was er aandacht voor de essentiële verplichting om goed verzekerd te zijn voor de aansprakelijkheid voor schade tijdens de wedstrijden. Nadat nog de binnenkort te publiceren “valkenlijst” aan de orde was geweest kreeg Dhr de Wilde de microfoon voor zijn traditioneel stichtelijke slotwoord. Met dit eindschot werd de vergadering gesloten en de tap geopend zodat we gezellig borrelend richting de gereedstaande maaltijd gingen. Tijdens het eten werd Menno Huisman geëerd voor zijn ongeëvenaarde prestaties op het wedstrijdwater en deelden de aanwezigen lief en leed met elkaar. Al met al had de ALV het karakter van een aandeelhoudersvergadering, een nieuwjaarsborrel en een familiereünie tegelijk en dat is wat mij betreft precies hoe het moet zijn.

Sipko Visser

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)