Braassem Summer voor Valk 412

28855954698 cba1fc553f o crop

Braassem Summer Regatta voor Piet en Ton

Het weekend van 9 en 10 juni kon er onder zomerse condities gezeild worden op de Braassem. Met 10 valken en op dezelfde startlijn ook nog 3 boten uit de 5.5 klasse, was er een mooi veld. En ook dit jaar was de catering met lunch en diner weer prima voor elkaar.

Op zaterdag stonden er 4 wedstrijden geprogrammeerd. Er was een baan A en baan B, maar de meeste meermansboten werden baan A op gestuurd. Met als gevolg gezellige of minder gezellige taferelen bij boeien met andere klassen. De eerste pot werd gelijk gewonnen door de 412. De tweede wedstrijd was voor de 704. Na de lunch was de wind iets gedraaid en kwamen ook de Moths in actie. Wat een spectaculair gezicht! Maar bakboord-stuurboord situaties zijn met die vliegende boten echt niet in te schatten. Gelukkig gingen ze gewoon om ons heen, soms met een droog "bakboord" als ze je al voorbij waren. In de middag was er opnieuw een ééntje voor de 412 en één voor de 704. De zaterdag werd afgesloten met een heerlijk diner en met degenen die op de haven bleven slapen was het nog een gezellige avond.

Op zondag waren 3 wedstrijden gepland, die gewonnen werden door de 839, de 241 en opnieuw de 412. Met name de laatste pot waarbij de wind net een beetje aantrok, waren een aantal interessante velden door elkaar gemixt. Denk aan Regenbogen die via de bovenboei naar de spreader komen terwijl wij voor een 2e rondje alleen maar de spreader als bovenboei hoefden te ronden. Of een veld Ynglings die net gestart met zijn allen over bakboord onze benedenboei links en rechts voorbij gingen. Gelukkig zijn er ons geen splinters om de oren gekomen, maar als valk zijn we wel kwetsbaar tussen het met name polyester geweld.

Uiteindelijk waren het Piet en Ton die er met de winst vandoor gingen met een mooie steady serie van 1e en 2e plaatsen. Het zilver was voor Rogier en Agnes. Rutger en ik gingen met het brons aan de haal.

Het was weer een prachtig zeilweekend waarbij de zon volop aanwezig was en de wind ook in voldoende mate. Zie voor foto's de website van de WSV Braassemermeer.

Madelien Regeer, valk 704

Valk

 

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)