Valk 439 wint Gouwe Ouwe

DSC01310 crop
 
Draaiwindenloterij Gouwe Ouwe 2018 voor Frans en Monique (valk 439)
 
Het eerste weekend in mei was de Kralingse Plas het strijdtoneel van de 37e Gouwe Ouwe. Deze wedstrijd in Rotterdam staat garant voor muziek, bier en gezelligheid en o ja, vergeet vooral de draaiwinden en de luwte bij de Chinees niet. Kortom, een weekend lol op het water. Dit jaar waren er 12 valken van de partij en het was een weekend waarbij de petten en flessen zonnebrandcrème veelvuldig tevoorschijn kwamen.
Op zaterdag startten we om 11.00 uur, wat betekende dat je op je gemakje naar Rotterdam toe kon komen. De valken mochten als eerste klasse het water op. De start is altijd voor het clubhuis, of dit nu in de wind is of niet. Bij de noordoostenwind van dit weekend betekende het aan de wind over bakboord starten. Deze eerste wedstrijd bleek dat je na de eerste ronde ook tussen de twee neongele vlaggen door moest. Fred en ondergetekende hadden dit niet helemaal goed gezien op de kaart waarop onze zeilnummers direct op het startschip werden genoteerd. Ergens in de buurt van boei 8 zagen Rutger en ik dat we niet goed zaten en zijn we toch maar terug gegaan. Fred had het helaas niet door, wat leidde tot een dsq voor de 844. 
De zaterdagmiddagwedstrijd lieten ze ons maar liefst 3 rondes varen. Dit had volgens mij voor niemand echt gehoeven, want de Regenbogen kwamen erg dichtbij en lagen veelvuldig in de weg. Al zullen ze dat zeker ook van ons gedacht hebben. Deze tweede pot werd uiteindelijk knap gewonnen door Frans met zijn dochter Monique. 
Zondag was opnieuw een prachtige dag met volle zon en een licht draaierig en vlagerig windje. We waren zelf 2 keer mooi van start, maar de zondagochtendwedstrijd hebben we na het ronden van de 2e boei ook het hele veld voor ons gezien. Dat is wel het mooie van Kralingen; "it ain't over till it's over". Je moet geconcentreerd blijven tot aan de finish. Die zondagochtend heeft bijna iedereen wel even eerste gelegen. Er waren mooie klapjes voor Kik en Tim in de 133. Hugo met gelegenheidsbemanning Hero kwam soms opeens weer voorbijvaren. En de 13, 14 en 43 waren ook regelmatig voorin te vinden. Maar uiteindelijk waren het Frans en Monique die het wisten af te maken en hun 2e paaltje binnensleepten. De zondagmiddagwedstrijd was vooral warm en zonnig. Wij hebben eigenlijk de hele wedstrijd met Fred gestoeid en konden hem op het laatste rak toch nog net voorbij varen. Ook achter ons werd er hard gestreden en dit leverde een prachtige einduitslag op. Op punten gelijk, maar door de twee "eentjes" ging de winst naar Frans en Monique in de 439. Kik en Tim kregen het zilver. En met 15 punten, ondanks onze misser de eerste pot, kregen ook wij 2 flessen kruidenbitter mee naar huis. 
Het was een prachtig zeilweekend. Gelukkig hoeven we maar 3 dagen te werken en dan mogen we alweer buiten spelen, dit keer op het Sneekermeer!
 
Madelien Regeer, valk 704
Foto's: Jan de Kreek
Zie ook prachtige foto's van Jan de Kreek op Google Photos en de Video van Watersport TV:
 
uitslag Gouwe Ouwe 2018009
 

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)