UPDATE NK VALK 2020

Valkenzeilers, jullie hebben de afgelopen tijd vast iets gehoord over de problemen die we dit jaar ondervinden bij het organiseren van het NK. Dit geldt overigens ook voor het NK sprint. Het is niet verwonderlijk dat watersportverenigingen problemen hebben met het faciliteren van zo’n evenement ten tijde van de pandemie. De conclusie dat we het in 2020 geen NK valk kunnen zeilen is in deze tijd dan ook voor de hand liggend. En we zouden ons daarbij in het goede gezelschap vinden van veel andere afgelaste sportevenementen wereldwijd. In de geschiedenis van de valkenklasse zou dit trouwens geen unicum zijn: in de jaren na de oorlog waren er ook geen kampioenschappen.

Maar voordat we de conclusie trekken dat we de zaak moeten afgelasten wil ik er wel álles aan gedaan hebben om de NK’s toch te organiseren. Het goede nieuws is dat de WSV Vinkeveen heeft aangegeven mee te willen werken aan het organiseren van ons NK. Dit in het weekend van de snertcup: 10 en 11 oktober. Daar wordt aan gewerkt en ik heb goede hoop dat dat gaat lukken.

Het is voor iedereen duidelijk dat je een corona-besmetting niet oploopt tijdens het wedstrijdzeilen. De risico’s bevinden zich vanzelfsprekend op de wal. Om die reden zal het walprogramma tijdens dit NK bijzonder summier zijn. Palaver, borrel, eten, prijsuitreiking: stel je een evenement voor waar dat grotendeels ontbreekt. Ongezellig, daar ben ik het meteen mee eens.

Voor het NK sprint wordt nog gewerkt aan een oplossing maar ook voor dat evenement geldt dat het niet vanzelf spreekt dat we dat in 2020 kunnen organiseren. Maar we zullen het hoofd niet in de schoot leggen voordat er écht niks anders opzit.

Namens het bestuur

Sipko

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)