Mooi begin - Talenten Blog 2012

Mooi begin - Talenten Blog 2012

Beste valkzeilers,

Wij, Rutger Bosland en Madelien Regeer willen ons alvast online voorstellen. We zullen komend seizoen in het Talentenjacht gaan varen. Het is de bedoeling dat we een heel aantal wedstrijden gaan varen en de eerste die op het programma staat is de Paashaas in Reeuwijk.

We zullen proberen jullie van ons doen en laten met betrekking tot het Talentenjacht op de hoogte te houden via dit blog. Bij deze vast onze eerste ervaringen; het ophalen van de boot en het eerste zeiltochtje over de Vinkeveense Plassen. Op zaterdag 3 maart heeft Rutger de boot opgehaald uit Harlingen waar hij bij Frank Havik in een schuur lag.

Wat een plaatje zeg! We hebben de boot eerst voor wat klein onderhoud ondergebracht bij een bevriende boer van mijn vader vlakbij Alkmaar. Ik had weekenddienst en kon dus niet mee naar Harlingen. Echter, maandag en dinsdag was ik vrij en had ik dus mooi de tijd om in de weer te gaan met schuurpapier, epoxy en lak.

team-talent-groot

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 ochtenden noeste arbeid was de boot klaar voor het nieuwe zeilseizoen. Joost Aapkes had thuis de zeilen en andere toebehoren liggen; deze is Rutger op een avond gaan halen. Dit was gelukkig snel geregeld aangezien ze maar enkele straten van elkaar vandaan wonen in Delft. Vrijdagavond 9 maart hebben we het Talentenjacht meegenomen naar Vinkeveen zodat we daar het weekend konden gaan zeilen.


Zaterdagochtend hebben we de boot voor het eerst te water gelaten en na heel wat gepuzzel met allerlei lijntjes was ‘ie toch verrassend snel vaarklaar. Nog 1 keer aangelegd omdat er toch het een en ander niet goedzat, maar daarna lekker gezeild. Zondag was het opnieuw prachtig weer en hebben we een aantal heerlijke spi-rakjes gevaren. Rutger heeft zelfs nog even in trapeze gestaan.

spi-talent-groot

 

 

 

 

 

 

 

We brengen de boot komend weekend onder in Pijnacker in een loods waar hij afgelopen jaar ook heeft gestaan. De weekenden daarna zijn we druk met het opleiden van een nieuwe lichting zeilinstructeurs op zeilschool de Vinkeveense Plassen. Met Pasen zullen we dan voor het eerst wedstrijden in het Talentenjacht gaan varen. We hebben er enorm veel zin in en zijn erg benieuwd naar hoe we het ervan af gaan brengen.

Hopelijk tot ziens in Reeuwijk en anders met de algemene ledenvergadering in Lelystad. Groeten, Rutger en Madelien

Comments (2)

 • Gert-Jan De Roo

  Gert-Jan De Roo

  14 april 2012 at 20:43 | #

  Beste Rutger en Madelien,
  leuk dat jullie ons nieuwe Talentenjacht team zijn voor 2012 !
  Graag wil jullie nog even ter overweging geven om zaterdag 22 september mee te doen aan de Princehoftocht in Grou, dat belooft een heel bijzondere wedstrijd te worden waarbij alle skills van het zeilen aan bod komen.
  Voor alle informatie rondom die datum maar ook alles op het gebied van de historie van de klasse kijk op de site : WWW.VALKENKRINGGROU.NL
  Bij voorbaat stellen wij een kruik VALKENBITTER voor jullie in het vooruitzicht !
  Hopelijk tot dan !
  Gert-Jan de Roo

  Valkenkring Grou

  reply

 • Bart van Geer

  Bart van Geer

  29 april 2012 at 18:55 | #

  Hey Rutger!

  Kijk ik op de klasse site zie ik ineens je foto in beeld.

  Groet

  Bart

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)