Bakker/Stoffels winst LA Kaag

Bakker/Stoffels winst LA Kaag
Gezondheid bemanning belangrijker dan eindwinst! 

Zaterrdag werd gestart met een drietal sprintwedstrijdjes. Fervent tegenstander van sprinten tijdens de langebaanwedstrijden (76) wist met drie ééntjes te overtuigen dat dit een volgende keer niet meer gedaan hoeft te worden. NieuwkomersDe Haas/Willemstein wisten een tweede plek overall te bemachtigen. De 745 lijkt ook weer op de weg terug met een derde plek.
Tijdens de lunch wist Jacques Van Schie de deelnemers wederom te verrassen met een leuk sponsorpakket met Boeren-Leidsekaas, Mosterd dille saus van Van Ruiten en de traditionele gehaktballetjes van John van Schoten.
Tijdens de middagwedstrijd werden schip en bemanning zwaar op de proef gesteld. De 76 wist wederom te winnen gevolgd door vader en zoon Hoogenboom die de Rotterdamse hegomonie wisten te doorbreken. Vader en zoon Wolters werden in het laatste deel verschalkt.
Na afloop was het nog tot laat onrustig in de sociëteit, met vooral veel verhalen over bijna omslaan, varen zonder genua of spinaker.

Zondagmorgen verzamelden de valkenzeilers, valkenliefhebbers en wedstrijdcomité zich weer bij de Kaagsocieteit. De spannende start richting de Zijl werd door de 809 het beste uitgevoerd. Op het eerste deel van de baan waren zij oppermachtig. Helaas bleek de genua niet bestand tegen de stevige wind en moesten zij de strijd verlaten. Halverwege de doorvaar richting het Vennemeer keerde Hugo de 76 en verliet het wedstrijdveld omdat zijn bemanning Phillip zich onwel voelde. Gelukkig was Phillip na afloop weer helemaal in orde. De strijd ging ondertussen verder waarbij de 845 een bijna onoverbrugbare voorsprong had genomen. De boten planeerden halve wind langs de steigers van de socitiet aangemoedigd door het comité en de ongelukkige uitvallers. "Het geeft wel een kick door zoveel publiek en volgboten te worden toegejuichd en gevolgd". De Boerenbuurt werd dit keer geen wirwar van boten en doordoor geen scherprechter in het veld. De strijd moest worden uitgestreden in de aandewindse rakken in sloten op op het Zweiland richting de finish. Het achterveld was stukje bij beetje teruggekomen naar de Betty Boop en in de laatste slagen naar de Sociteit werd de 845 verslagen door de Never B Clever. De 745 wist de tweede langeafstand wedstrijd op haar naam te brengen. Vervolgens kwam het tellen en cijferen. Uiteindelijk waren er drie kaagboten op een gelijk aantal punten geeindigd 397, 845 en de 745. Tot hun grote verbazing kon de 745 de fraaie Ed Hoppe wisselprijs, en het prachtige prijzenpakket in ontvangst nemen .

We kunnen met recht zeggen: "HET WAS EEN FANTASTISCH FEEST OP DE KAAG"  organisatie en wedstrijdcomité bedankt voor jullie inspanningen. Het fantastische weer hebben jullie vast afgedwongen.   

Comments (1)

 • Hugo Maarleveld

  Hugo Maarleveld

  23 september 2012 at 22:24 | #

  Sprintwedstrijden?!
  Wie heeft dat bedacht?
  Die zijn jaren geleden al ingewisseld voor puur zeilgenot d.w.z. nog dieper door dringen in de verborgen verten van het Kaager Landschap.
  Laat ons zeilen, zeilen, zeilen en niets dan dat.
  Valk 76

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)