NaKaag: Team de Jonge superieur

NaKaag: Team de Jonge superieur

Een bijzondere Nakaag dit jaar. Hoewel net niet de meeste inschrijvers waren de Valken wel tot op de laatste wedstrijd het grootste veld gedurende het hele evenement. De inschrijvingen van de andere klassen (in de laatste wedstrijd waren er nog maar 2 Pampussen over) waren zo gering dat wij nu eens als 5e startgroep vertrokken om  zolang mogelijk wat zeiltjes op de plassen te kunnen zien.
Het weer kenmerkte zich door een rustige basiswind die regelmatig 90 graden draaide en af en toe dikke vlagen van 5 Bft. De 292 en zelfs de 745 hadden de grootste ruzie met de wind en konden omslaan net voorkomen. De 745 moest de eerste wedstrijd echter als duikboot verder omdat er niet genoeg wind was om de zelflozers te gebruiken. Kortom een weekend van keihard werken. Jos de Jonge (713) won overtuigend, ondanks dat hij de zaterdag zijn boot met een daverende klap had lek gevaren op de ankerketting van een illegaal drijvende kroeg. De kiel zit nu op een andere plek. 

Komende zondag nog de laatste kans om te genieten van de Kaag. We hebben dan alle plassen voor ons zelf. Om 10.30 palaver en 11.30 start voor de eerste Lange Afstandswestrijd over alle Kaagerplassen.
Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)