Team 45 Nederlands Kampioen!

Team 45 Nederlands Kampioen!

De eerste wedstrijddag was een spannende.
Na ruim 80 mm regen gedurende de nacht werd begonnen met een uur uitstel. De wind 6-8 zou weldra afnemen.
 Om 2 uur werd gestart met toevallig een aardige bui in de omgeving. De eerste 2 Valken en daarna 2 Top's gingen onderuit en begon de wind wat aan te trekken tot ruim boven de 20 knopen.
Bij de eerste boei werd het echt spannend. De 45 had de race nog niet beslist. De familie Jongepier rondde in magistrale stijl  de eerste boei.
In het ruime-windse rak weinig spinakers te zien. De wind trok nog wat aan wat de reden was om de wedstrijd af te blazen omdat er niet meer genoeg rescue beschikbaar was.
Na het uitstel tot 3 uur bleek de wind niet te zijn afgenomen tegen de verwachtingen in. Er restte  niets anders dan de A onder de OW te hangen.
De borrel en daarna de BBQ bij Hoora werden de topper van de dag. Menig deelnmer wilde het adres van de locale slager weten. Dit was echt smikkelen.

Foto's NK klik hier.

Zonder hulp van onze sponsoren lukt het niet het evenement zo fantastisch te krijgen. Zo heeft Borduurcentrum.nl bijgedragen in de NK-polo en konden we bij Taco en Kathelijne Hofman van Hoora kranen en gebruik maken van een mooie toeschouwers sloep. Ad Spek Jachtbouw heeft het prachtige houtwerk van de prijzenvloot verzorgd. 


Sponsor 2012-groot-valkenklasse.jpg - 89.18 KB


Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)