Snertcup Vinkeveen

Snertcup Vinkeveen

De Snertcup op 6 en 7 oktober is het laatste evenement op onze kalender. Het vindt plaats op de Vinkeveense Plassen, toch een beetje ons thuiswater. Zaterdagochtend rijden we in de stromende regen richting de WVA, maar maken we een tussenstop bij Theo Kok. Het Talentenjacht stond daar voor een reparatie na onze aanvaring met Rogier en Agnes bij het NK. Henk Jan blijkt een tovenaar met hout, je ziet er helemaal niets meer van. Bij de WVA laten we de boot te water, tuigen hem op en drinken in het clubgebouw een lekker kopje koffie.
Eric Bos heet ons allen welkom, maar kan helaas vanwege een keelontsteking zelf niet meevaren. Om 11.00 uur gaan we van start. Het is gelukkig droog geworden, dus dat scheelt. De baan is een semi-olympische baan met vaste boeien aan de randen van de Noordplas. De eerste start zijn we redelijk weg, maar komen we niet lekker uit bij de eerste boei. Het is een heel gepiel om de boot om de bovenboei die volledig in de luwte ligt te krijgen. Vinkeveen doet wat ons betreft zijn naam eer aan; winddraaiingen en luwtes. Wij zijn van deze Plassen niet anders gewend. Tijdens het laatste kruisrak komen we er toch weer lekker bij en liggen we tweede. Helaas worden we vlak voor de finish nog ingehaald door Peter van Riet die in de boot van Eric Bos vaart.
Na een heerlijke lunch met broodjes kroket en broodjes bal gaan we nogmaals het water op voor 2 wedstrijden. De eerste middagwedstrijd gaat fantastisch. We hebben een prachtige start bij de pin en klappen over stuurboord voor het hele veld uit. We liggen heel lang op een eerste plek tot halverwege het laatste kruisrak. We gaan een verkeerde hoek in, maken een rottige overstag, komen stil te liggen en 2 boten komen ons voorbij. We balen, want dit had onze eerste overwinning in het Talentenjacht kunnen zijn. De tweede middagwedstrijd gaat het bij de start mis. We zijn te vroeg over de lijn, moeten terug en liggen dan helemaal achteraan. We krijgen het niet meer voor elkaar om nog een boot in te halen en eindigen op de laatste plaats.
De middag wordt gezellig afgesloten in het clubgebouw met snert en een rondje van de valkenklasse. We slapen thuis en gaan de volgende dag weer op tijd naar Vinkeveen. Het lijkt onderweg alsof het windstil is, maar gelukkig blijkt het toch wel te waaien op de Noordplas. Om 10 uur wordt er gestart en opnieuw zijn we goed weg. Als eerste bij de bovenboei, maar helaas halen we hem net niet. We moeten twee keer overstag, zijn al onze vaart kwijt en worden door een aantal boten voorbijgevaren. We blijven de rest van de wedstrijd op een vierde plek liggen en het is een behoorlijke dobberpartij. Op het laatste kruisrak besluiten we naar de rechterhoek te gaan. Dit blijkt fantastisch te zijn, we krijgen een paar flinke vlagen en komen als eerste bij de finish aan. Ook daar weer wat winddraaiingen, maar we weten deze pot te winnen. De laatste wedstrijd trekt gelukkig de wind nog een beetje aan. Het is een heerlijk stukje zeilen, maar we komen er niet meer aan te pas in de voorhoede en eindigen als vijfde.
Al met al kunnen we terugkijken op een mooi weekend. We hebben lang gewacht en gehoopt op een eerste overwinning. We zijn er eerder best dichtbij geweest, maar hebben het nooit kunnen afmaken. Nu, tijdens ons laatste wedstrijdweekend in het Talentenjacht smaakt de overwinning heerlijk zoet. We hebben een prachtig jaar gehad en we leveren met gezonde tegenzin de boot weer in. We zijn hard op zoek en zeker van plan om een eigen boot te kopen.

We zien jullie graag allemaal volgend jaar op het water vanuit onze eigen valk.

Comments (1)

 • Hugo Maarleveld

  Hugo Maarleveld

  03 december 2012 at 23:09 | #

  Jullie zijn in alle opzichten een geweldige aanwinst voor de Valkenklasse! Veel succes met het vinden van een mooi en snel schip. Tot spoedig ziens in het nieuwe seizoen!
  Hugo M.

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)