Talenten 2012 stomen door!

Talenten 2012 stomen door!

Officiële helmstokoverdracht van Frank Havik naar Talententeam 2012

Na een lange winter zonder zeilen begint het inmiddels bij ons alweer te kriebelen. Sinds half
december zijn we, na een flinke zoektocht, de trotse eigenaars van de 704. Eind oktober hebben we, met een beetje pijn in ons hart, het Talentenjacht ingeleverd na een heerlijk jaar. Sindsdien zijn we op zoek geweest naar een eigen boot. We hebben bij heel wat valken gekeken; in wisselende staat van onderhoud. Er staan een heleboel boten te koop, dus dat maakt de keuze breed en niet per se makkelijker.
Uiteindelijk worden we op slag verliefd op de 704 en besluiten om deze prachtboot van Frank Havik te kopen. Frank heeft het er best een beetje moeilijk mee, als we op 1 januari alvast de zeilen en andere accessoires komen halen, maar hij gunt het ons wel. We krijgen er meteen ook allerlei gratis tips bij. De boot laten we nog in Harlingen, aangezien hij daar prima staat in de winterstalling. Met de papieren kunnen we de boot over laten schrijven op onze naam. We nemen de gelegenheid om de valk te voorzien van een nieuwe, zelfverzonnen naam. Er wordt gekozen voor “Vederlicht”, toepasselijk aangezien de 704 op minimumgewicht is.
704 overdracht2 - groot
Afgelopen weekend is het dan zover; we gaan de Vederlicht ophalen. We halen de boot uit zijn stalling en leggen de helmstokoverdracht van Frank aan Madelien vast op de gevoelige plaat. We rijden naar Gaastra Sails in Heeg, omdat we een afspraak hebben gemaakt voor een reistent. Als we staan te wachten op de zeilmaker komt Taco (van Hoora) langsfietsen, die vol bewondering een blik werpt op onze nieuwe aanwinst. Omdat het makkelijker is voor de zeilmakers als ze de boot bij de hand hebben zodat ze af en toe kunnen passen, laten we de Vederlicht meteen maar weer achter. We spreken af om hem over 2 weken weer op te halen en dan inclusief dektent.
Het plan is om het tweede weekend van maart, mits er dan uiteraard geen ijs meer ligt, de 704 voor het eerst te water te laten. Het zal best even wennen zijn, een nieuwe boot met allerlei extra lijntjes en verstelmogelijkheden. We hebben er alle vertrouwen in, dat we eruit gaan komen. Fred Schaaf heeft ons al beloofd om ons een beetje te helpen met de schiet-spibomen, want daar hebben wij nog niet zoveel kaas van gegeten.
Inmiddels hebben we ook vernomen dat het Talentenjacht voor 2013 vergeven is. Twee vrienden en tevens collega-zeilinstructeurs van onze zeilschool hebben er heel veel zin in om komend jaar fanatiek te gaan varen. Rik en Bas zijn goede zeilers en we kijken er nu al naar uit om ze wegwijs te maken (en om de zeilen en andere aanverwante spullen vanuit onze slaapkamer een betere ligplaats te geven) Kortom, 9 en 10 maart, zijn Fred Schaaf en wij op de Vinkeveense Plassen te vinden om een eerste trainingsrondje te maken. Wellicht zijn de nieuwe talenten er dan ook bij. Mochten er meer enthousiastelingen zijn die met ons het nieuwe seizoen op het water in willen luiden; hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Als je geïnteresseerd bent, mail dan naar madelien_regeer(at)hotmail.com
Het eerste wedstrijdevenement op onze kalender, zijn de openingswedstrijden in Sneek. Uiteraard zijn we er ook bij met de algemene ledenvergadering. Wellicht tot dan; of anders tot ziens op het water.

Gerelateerde artikelen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)