Talentenblog NK 2013

Talentenblog NK 2013

NK blog dag 2

Beste tegen- en medestanders van t NK valk 2013!

Net als gister hier weer even een verslag van de dag van vandaag vanuit ons als zijnde ‘talenten 2013’. Ondanks dat we al redelijke tevreden zijn met een plaats in de goldfleet, willen we natuurlijk altijd meer en zijn we niet 1,2,3 tevreden. Zo was vandaag ook een dag met wisselend succes te noemen. We hebben rakken goed gevaren, en ook zeker wat rakken wat minder. Helaas zijn de uitslagen ten tijde van het tikken van dit blog nog niet bekend maar met gezond optimisme en beperkt inschattingsvermogen denken we vandaag een 17e, 11e, 6e en weer een 17e plek te hebben gevaren in dus de goldfleet.

​Het blijkt dat wij met een ‘normale’ windkracht 3 het beste presteren. Getuigen uit een (denken wij) 11e en 6eplaatsbij de 2e en 3e wedstrijd, waarbij er dus sprake was erg goede omstandigheden. De eerste wedstrijd was net als de eerste gisteren voor ons een wat lastige, met matige en draaiende wind. Ook de 4e wedstrijd, waarbij de wind aantrok naar een 4bft hadden we het, afgezien van het eerste kruisrak (2e rond de bovenboei), lastig tijdens de laatste 2 kruisrakken. Met weinig en meer wind is het nog teveel ploegen en zit er nog te weinig routine in om mee te doen om de knikkers.

​Leuk om te vermelden, is dat we het extra leuk vinden dat het NK in Vinkeveen is, aangezien dit toch een beetje ons thuiswater is. Bas is hier opgegroeid en zijn ouders wonen hier nog altijd, waardoor we extra worden verwend na het zeilen en kunnen worden toegejuicht door onze ouders en vrienden.

​De moeder van Bas heeft vanaf de WVA met een telelens een aantal mooie foto’s (o.a. van onze vrijwel altijd prima startsJ) gemaakt, waarvan er twee hieronder te zien zijn. Wij hopen morgen op een mooie finaledag en we doen ons best om het NK voor ons en de rest mooi en waardig af te sluiten!

Tot straks in de bar, en anders tot morgen!

Bas en Rik

NK blog dag 1

Waarde Valk Wedstrijdzeilers en ander gespuis!
Wij als talenten hebben beloofd om dit mooie weekend een ‘blog’ bij te houden om zo iedereen op de hoogte te houden van de vorderingen tijdens ’t NK!

Nadat we (lees Bas, want Rik zat nog met z’n gat in Spanje) donderdagmiddag met pijn en moeite de boot goedgekeurd hebben gekregen, konden we ons tijdens de avond en nacht goed voorbereiden op de dag van vandaag. Graag willen we Joep, de klusjesman van de zeilschool, nog even bedanken voor het inkorten van onze spinakerboom. Vreemd dat deze in dit jaar besloten heeft om 15 mm langer te worden, zodat we in eerste instantie niet door de strenge, doch rechtvaardige keuring van Rogier kwamen. Enfin, uiteindelijk is het gelukt!

​Vandaag stonden er 3 wedstrijden op het programma enwe kunnen zeggen dat we de stijgende lijn vandaag goed tepakken hebben gehad. Met een 17e, een 12e en zelfs een 2eplek hebben we onszelf in de goldfleet gevaren, waar we stiekem wel een klein beetje trots op zijn.  Thank god dat de17e plaats hebben kunnen aftrekken. Ondanks dat het ons ‘thuiswater’ is, hadden we toch veel moeite met de zachte en draaiende wind van de eerste wedstrijd. Na de start lagen we erg slecht en hebben ons er niet tussen kunnen varen. Bij de tweede wedstrijd startten we goed maar na een aantal mindere beslissingen lagen we in de middenmoot. Na 2 prima kruisrakken hebben we toch nog uiteindelijk als 12e kunnen finishen.

​Toen de laatste wedstrijd van de dag. Na een mindere start besloten we om achter iedereen langs de stuurboord slag te kiezen. Dit bleek een goede keus, aangezien we helemaal naar voren voeren en zelfs even voor Hette en Johan langskruiste. De rest van de wedstrijd verliep op een klein akkefietje met de 12 bij de bovenboei na, verder vlekkeloos en dit resulteerde in een mooie tweede plek.

​We hebben erg veel zin in morgen en zullen extra ons best doen om zo hoog mogelijk te eindigen in de goldfleet!

Tot morgen!

Bas en Rik

Talenten 2013

Gerelateerde artikelen

Comments (2)

 • Martien Hoogenboom

  Martien Hoogenboom

  31 augustus 2013 at 10:11 | #

  waar blijven de uitslagen van het NK ???????

  reply

 • Hugo Maarleveld

  Hugo Maarleveld

  01 september 2013 at 21:10 | #

  Goed gezeild, mannen!
  Jullie dragen de titel Talententeam terecht!

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)