Topavond op de Kaag

Yes!!! We hebben weer een avond met een stevige wind

De windverwactingen waren veel belovend. 4 bft. Max 7 afnemend Max 6. Altijd lekker na een dag werken het hoofd weer helemaal fris laten waaien. In de app. groep werd men al wat uitgedaagd om de stoute zeillaarzen toch vooral uit de kast te halen. De valkenvloot van van Asselt lag al vroeg in het water en bij de 439 liep een mannetje een beetje zenuwachtig heen en weer te drentelen. Even gebeld naar bekenden op de sociëteit om te vragen of men ging starten. Dit werd pas besloten om 19.00 uur. Gaan we wachten of niet? Nou de 758 en de 845 niet die gingen vast en als er niet gevaren zou worden was er altijd nog een groot scherm in de buurt van de bar op de sociëteit. Dit was ook voor de kleine praatjesmaker van de 439 voldoende om te gaan tuigen. Ondertussen kwam het telefoontje dat er gestart zou worden. Bij de start aangekomen blijken er maar drie valken aan de lijn te komen. daar is het sein en het gaat los. Aan de wind zijn de snelheidsverschillen tussen de drie minimaal, en halve wind loopt de 439 iets uit op de concurrentie. De spi wordt maar niet gezet. Gek de 758 en de 845 doen dit ook niet. Het volgende kruisrak is weer lekker bikkelen en overleven de 845 heeft betere slagen en haalt de 439 stukje bij beetje in. Bij het ingaan van het volgende halve windse rak is voorsprong  nog een meter of tien. De 439 houdt goed in de gaten wanneer de boom gezet gaat worden op de 845 maar er gebeurd niets. De 439 heeft voordeel van twee harde vlagen en is los. Gelukkig is de Komozak vervangen voor het vertrouwde rood wit blauw van de 745 en deze gaat dan toch omhoog. Nu wordt er pas echt op topsnelheid gevaren en in korte tijd is het gat tussen de 439 en 845 bijna tweeëneenhalve minuut. 

Ondanks de lage opkomst was het wederom een topavond ( voor het zeilen dan).

Tja je zal het maar gemist hebben. Geen nood je kunt je gewoon ook nog aanmelden en deelnemen. 

Een mooie gelegenheid om eens deel te nemen en te proeven van de leuke wedstrijden en sfeer is de woensdagavond voorafgaand aan de Kaagweek. Ligt gelijk je boot bij de sociëteit. Print de banenkaartjes uit die te vinden zijn op de website van de Kaag.

Je bent natuurlijk van harte welkom! 

De uitslagen vind je hier!

 

 

 

Comments (3)

 • Maarten de Groot

  Maarten de Groot

  07 juni 2014 at 09:01 | #

  Arjan, mooie updates. Het is al bijna weer woensdag dus kijk er weer naar uit. Ik hoor geruchten dat er nog meer valken van plan zijn te komen dus we gaan voor de 20 boten !
  Iets minder regen graag want zonder hoosvat en wind lukt het niet echt om hem weer leeg te krijgen :(

  reply

  • mark van rhijn

   mark van rhijn

   08 juni 2014 at 12:10 | #

   Hoi Maarten,
   Gauw verwijderen, want...
   art C.5.1 (2) klassenvoorschriften:
   DRAAGBARE UITRUSTING
   VERPLICHT
   Een doelmatige peddel of pagaai. Een hoosvat of pomp.
   :-)

   reply

 • Maarten de Groot

  Maarten de Groot

  08 juni 2014 at 23:27 | #

  Hoi Marc, geen probleem, het hoosvat lag een beetje te ver voorin..... Geen tijd om het te pakken , althans dat dachten we maar achteraf had het wel beter geweest.
  Ga jij woensdag eindelijk weer in een echte boot varen ?

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)