Reeuwijk:zoek eieren...ehh boeien!

Reeuwijk:zoek eieren...ehh boeien!

De Paashaas in Reeuwijk was onze eerste wedstrijd. We hebben genoten!
Mooi zeilweer, een énorm valkenveld (toch wel 5 valken) en boeien zoeken.
Doel: niet als 5de eindigen.

De eerste ochtend voeren we niet zo goed, nadat Frans Bakker ons in de lunch had geholpen met de trim van de nieuwe fok, ging het in de middag stukken beter. Twee keer als eerste een bovenboei gerond! Bij de derde wedstrijd hadden we helaas een situatie waar wij de bovenboei BB moesten ronden en een heel veld 16m2 dezelfde boei over SB. Dus als eerste bij de bovenboei, maar helaas als vierde er omheen… Niet de meest ideale samenloop van verschillende banen.

De 4de start waren we als eerste bij de bovenboei met een baan die we nog niet hadden gevaren die dag, mooie ronding, spi snel omhoog, zeker een paar bootlengtes voorsprong. Maar waar is de benedenboei? Boven of onder de startlijn? Achter welk eiland? Dus die voorsprong was al zeer snel weer verspild en we zijn als 4de geëindigd.

Samenvatting dag 1: 2x 5de in de ochtend en 2x 4de in de middag. Een bewogen dag, maar we waren tevreden! Zondag zouden er nieuwe kansen komen en nog wat meer wind.

Benieuwd hoe dit avontuur afloopt? Lees dan het slot in het Valkennieuws komende week! Komend weekend gaan we het opnieuw proberen bij de openingswedstrijden in Sneek.

Hopelijk zien we veel van jullie daar! Malou & Karel

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)