Lichtweer zeilers KE Langweer

Lichtweer zeilers KE Langweer

Het is weer hoogste tijd voor een Talentenjacht update! Na de Opening Sneek hebben we niet geblogd, aangezien de weerscondities en resultaten niet echt bemoedigend waren. Die zaterdag zijn we 2x roemloos laatste geworden in windkracht variërend van 0 tot 1 Beaufort. Die zondag zijn alle wedstrijden afgelast vanwege gebrek aan wind. Die zaterdagavond hebben we nog wel tips ingewonnen van de andere deelnemers over lichtweer zeilen en trim. Karel heeft nog de Gouwe Ouwe gezeild, maar daar kon ik helaas niet bij aanwezig zijn. Als stuurman voer Kik van Zwol; lekker meegevaren, Karel heeft veel geleerd en als 9de geëindigd.

Na een weekend afkijken bij Kik, heeft Karel de tips en tricks aan mij proberen mee te geven voor het volgende event: de sprintwedstrijden van Langweer! De verwachtingen waren hoog, de windkracht helaas weer laag. De definitie van sprint is ‘een wedstrijd wie het snelst een korte afstand aflegt’. Snel een afstand afleggen is iets wat niet is gelukt afgelopen weekend. Er was een goede opkomst, 19 valken, en voor ons veel nieuwe mensen. Wij waren vrijdagavond al aangekomen en hadden onze tent opgezet met enkele andere deelnemers uit het ‘Holland’: Huub&Joep, Rogier&Agnes, Rutger&Madelien en zaterdag was ook de familie Bakker van de partij.

Zaterdag begon met een uur uitstel waarna we het water op dobberden met z’n allen. Nog meer uitstel en tijd om een ijsje te halen in het dorp. In de middag een ‘sprint’ wedstrijd gevaren, waarin we helaas net laatste werden. Daarna nog een wedstrijd kunnen varen waarbij we redelijk in het middenveld lagen. Helaas door een verloren loefduel bij de spreaderboei en daarna een niet te snelle reactie op het feit dat de spi toch niet kon blijven staan in het laatste rak weer (net!) als laatste over de finsih. Balen! Gelukkig werd dat in de avond helemaal goed gemaakt door de gastvrijheid van meneer en mevrouw Mulder. Een heerlijk diner op een mooie plek met goed gezelschap. Daarna natuurlijk nog het nachtleven van Langweer verkent om goed opgewarmd de tent in te kunnen rollen.

Er waren weinig verwachtingen (van de wind) op zondag, dus wij waren net onze gebakken eitjes (bedankt Madelien!) aan het nuttigen voor de tent toen bleek dat er geen uitstel zou komen. Dus hup, hup, het water op! Wind, wat een feest! Goed in het middenveld meegevaren, alleen de wind zakte helaas helemaal weg. Dus toen de eerste finishte, waren wij pas net onderweg naar spreaderboei. Omdat dit ‘sprint’ wedstrijden waren was finishen alleen maar mogelijk binnen 10 minuten van de nr.1. Dat was echt vergeefse moeite. Wel trots dat we zouden zijn gefinished als 14de, geen laatste dit keer! We hebben het wel uitgezeild en kwamen uiteindelijk 25 minuten na de 45 over de finish. Na ronddobberen en uitstel, toch nog langer uitstel er in en terug naar de haven. Niemand had er meer vertrouwen in, maar de wedstrijdleiding wel. Om 12:30uur was (bijna) iedereen weer op het water en we hebben zelfs nog 2 wedstrijden kunnen zeilen! We hadden een redelijk goede start, samen met wat goede beslissingen en een beetje geluk resulteerde dat in als 5de over de lijn. We kunnen het wel, dat was leuk! De tweede wedstrijd een super start, maar helaas de verkeerde kan van het veld gekozen, dus als 10de gefinisht. Al met al, hebben we in Langweer 5 wedstrijden gezeild, zijn we als 12de geëindigd en hebben een heerlijk zonnig en gezellig weekend gehad. Maar... volgende keer wat meer wind alstublieft? Tot op de Kleine Sneekweek!

Gerelateerde artikelen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)