Talentenblog - 79e Sneekweek

Talentenblog - 79e Sneekweek

We begonnen het evenement met de verwachting en intentie om in het B veld van de Valk voorin mee te kunnen doen. Na een moeizame 10e plek in de eerste race waren we in eerste instantie dan ook enigszins teleurgesteld.
Echter op dag 2 liep het lekker, na een goed 1e kruisrak kwamen we als 2e rond de boven boei en wisten we na veelvuldig stuivertje wisselen tussen plaats 1 en 4 als 2e te finishen. Het eerste succes was binnen, en dat smaakte naar meer!

Ook race 3 ging goed en na een wind loze dag zouden op hardzeildag 2 wedstrijden gevaren worden. Er waren buien voorspeld en het zou wat harder gaan waaien. Een 3e man erbij leek ons een goed idee. Willeke Zandstra diende zich aan voor beide wedstrijden. En ook dit bleek een goede formule; een 3e en 2e plaats op hardzeildag met 3 man!

Dit betekende dat we er voor aanvang van de laatste wedstrijd goed voor lagen in het klassement. Maar op de voet gevolgd door de 515, 629 en 720 met respectievelijk maar 1,2 en 3 punten verschil was het klassement nog verre van beslist. We konden dus alle vier het begeerde bordje winnen in de laatste race, de spanning zat er bij ons allen dan ook goed in. Na een goede start en een goed eerste rak kwamen we als 1e bij de boven boei. Dat was een goed begin, maar het veld lag dicht bij elkaar. Na een eindeloos en zenuwslopend rak naar de beneden boei waren we onze positie toch kwijt. De 720 lag voorop, het Talentenjacht op 3. Maar zoals altijd valt de beslissing op de Poelen; een gunstige shift en wij zaten aan de goede kant. Na een paar mooie klappen in een overvolle Siebesloot met A valken konden we de 1e plaats terugpakken. En zo werd het evenement beslist, De 791 op de 1e plaats!

Dit was voor ons een geweldige ervaring. Het was een leuk en leerzaam om eens voorin het veld te kunnen varen. En het geeft veel vertrouwen om te zien dat we dit vol konden houden. Daarnaast was het een ontzettend gezellige week met een gezellig Valken kampement op het starteiland en een zeer succesvolle Valkenborrel bij de Roerkoning. Dus volgend jaar zijn wij er zeker weer bij, maar dan in de A-klasse, met een eigen boot!

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)