Talentenblog: Lustrumweekend

Talentenblog: Lustrumweekend

Over 50 jaar zitten wij daar ook…

Wat een onverwacht mooi weekend eind September! Vol goede moed waren Karel en ik vroeg vertrokken uit Rotterdam om rond half 8 bij jachtwerf Albert Wester aan te komen en nog net als laatste het water in te kunnen. En wat was alles al goed voorbereid voor de volgende dag; richtingspijlen getrokken voor hoe de trailer te rijden, parkeerterrein aangelegd, verkeersborden gemaakt en natuurlijk een mooie valkenvlag in de vlaggenmast.Na het Talentenjacht afgemeerd te hebben voor het terras van Hotel Oostergoo zijn we ingecheckt om vervolgens het nachtleven van Grou te ontdekken. Dit was beperkt tot de plaatselijke pizzeria en drankjes op het terras van Oostergoo met de inmiddels flinke groep verzamelde valkenzeilers.
Zaterdagochtend ontwaakten wij in een mistig Grou, waar je vanaf het hotel niet eens het eind van de stijger ervoor kon zien. Zoals verwacht werd er ‘s ochtends geen wedstrijd gevaren door het gebrek aan wind. Wel werd iedereen professioneel ontvangen bij jachtwerf Albert Wester voor de inschrijving (handig die kaartjes met naam en zeilnummer), koffie, suikerbrood en een mooi verhaal van Gert-Jan de Roo a.k.a de Kapitein. Omdat het zonnetje scheen, de lucht blauw was en de boot toch al in het water lag, werd er door menigeen een plezierrondje gedobberd/gezeild in afwachting van de vlootschouw.
De vlootschouw was zeer goed voorbereid en verliep perfect. Eerst voeren we langs het schip met de ereleden en oud-valkzeilers (over 50 jaar zitten wij daar ook - op naar het 125 jarig jubileum) en vervolgens voeren we, begeleid met kanonschoten, langs het statenjacht met Hette, Pam, Margot en de commissaris van de Koning van Friesland; Jorritsma. Smile and wave! Alle 112 aanwezige valken kwamen voorbij; van de nummer 1 tot de ‘bijna’ houten valk Pooh en van de kampioenen (45) to wedstrijdvalken die ter ere van deze gelegenheid weer eens van de balken waren gehaald. Wat een mooi gezicht!
De zaterdag werd succesvol afgesloten met een buffet in Hotel Oostergoo en een lustrumfeest begeleid door de Soulblenders. Bedankt Annemarie voor een leuke avond!
Zondag arriveerden mijn ouders om mee te passagieren voor de Princenhoftocht. Er stond een flink windje en trapeze en spinnaker waren niet toegestaan vanwege het toerkarakter van de tocht. Gelukkig hadden we wat extra gewicht bij ons! We hebben heerlijk gezeild, flink wat opgekruist richting Hotel de Princenhof, de auto’s voor de brug hebben kunnen genieten van alle valken die voorbij kwamen en de lunch was goed geregeld bij de Princenhof. Mijn ouders hebben genoten van het meezeilen en bemannen en Karel heeft genoten van het feit dat hij ook eens mocht sturen.Kortom een heerlijk dagje en mooie afsluiting van het weekend.
En zoals dat gaat maandag weer met spierpijn achter het bureau gekropen. Bij het sluitingsevenement Sneek zijn we er niet zijn, maar we hopen jullie allemaal nog eenmaal te zien met het Talentenjacht bij de Snertcup in Vinkeveen! Op 1 & 2 November zijn we te vinden op Kralingen met onze nieuwe boot; Valk 28!

Comments (4)

 • Hette van der Zwaag

  Hette van der Zwaag

  24 september 2014 at 15:37 | #

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe aankoop!

  reply

 • mark van rhijn

  mark van rhijn

  25 september 2014 at 13:36 | #

  Gefeliciteerd!

  reply

 • Malou Wagner

  Malou Wagner

  26 september 2014 at 17:40 | #

  Dankjulliewel!

  reply

 • Wim Peters

  Wim Peters

  26 september 2014 at 21:33 | #

  Wim Peters

  Jammer wij konden er niet bij zijn
  bij het bijzondere evenement in Grouw.

  reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)