Introductie TalentenTeam 2014

Introductie TalentenTeam 2014

Beste allemaal,

Bedankt voor de mogelijkheid om in 2014 in het Talentenjacht te varen! Zo kunnen we kijken hoe we het vinden om door het jaar heen de evenementen af te reizen, hoe leuk de Valkenklasse echt is en hoe het is om een houten Valk te onderhouden. Wie weet gaan we dan volgend seizoen onze eigen Valk aanschaffen. Afgelopen seizoen hebben we al proefgevaren tijdens de langeafstandsrace op de Kaag; zeker een geslaagde dag. Wij hebben er zin in! Wij zijn 28 en 29 jaar oud en zijn na onze studie Maritieme Techniek als Ingenieurs gaan werken bij GustoMSC en Dockwise, beide in de Offshore Industrie. We wonen samen in Rotterdam en zijn afgelopen augustus getrouwd. Allebei zijn we opgegroeid op en rond het water met zeilende ouders.

Malou’s ouders besteedden de meeste weekenden en vakanties op hun kajuitboot in Zeeland, op het IJsselmeer, de Wadden en de Oostzee. Zij heeft tijdens haar middelbare schooltijd zelf zeil les gehad en later ook gegeven in Valken bij zeilschool De Morra in Friesland.

Karel heeft van jongs af aan in open eenmansboten leren zeilen. Toen zijn ouders naar Curaçao verhuisden is hij voor het eerst wedstrijd gaan varen in de lokale Sunfish klasse. Bij terugkeer naar Nederland heeft hij het wedstrijdzeilen voortgezet in de Splash klasse vanuit de KWV de Kaag. Met een enthousiaste groep reisde hij naar de klasse evenementen, NK’s alsook WK’s in Weymouth en Carnac. Karel heeft daarna eerst nog een jaar bemand op een J-22 en daarna een aantal zomers zeilreizen gemaakt als schipper op kajuitjachten in Griekenland. Zeezeilen gebeurde behalve in Griekenland ook op- en neer naar Engeland voor Malou en Karel heeft zelfs de Atlantische oversteek al eens gemaakt.

Na onze studie zijn we samen gaan zeilen in de Centaur die bij de Woonboot van Karel’s ouders op de Kaag lag, waarin we ook twee seizoenen hebben meegedaan met de zomeravondwedstrijden op de Kaag. De ervaring van de zomeravondwedstrijden op de Kaag waren goed, maar nu is het tijd voor een echte wedstrijdklasse!

Laat de wind ons allen gunstig gezind zijn in 2014, we hopen jullie snel te ontmoeten op en rond het water. Karel & Malou

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)