Genieten op Braassem en Kaag!

Genieten op Braassem en Kaag!

Excuses voor het lange uitblijven van onze blog update. Sinds de laatste blog hebben we meegedaan aan twee evenementen; de Braassem Summer Regatta en de Lange Afstandsrace op de Kaag. Beiden in een voor ons vertrouwde omgeving en dicht bij de woonboot van de ouders van Karel op de Kaag.

De Braassem Summer Regatta is alweer iets uit ons geheugen vervaagd, maar een super georganiseerd event. Er waren 6 wedstrijden in totaal en we konden redelijk meekomen. De winddraaiingen waren extreem en zorgde voor vele verrassingen. Helaas zijn we als 14de van de 19 geeindigd en bij de laatste start de eerste schade gevaren aan het Talentenjacht en helaas ook de aan 133 (sorry Kik!). Gelukkig was de schade aan het Talentenjacht beperkt tot de stootrand.

De voorspellingen voor de Lange Afstand op de Kaag waren goed: windje 3, mogelijk 4 en eventueel regen. Op zaterdagmorgen op sleeptouw genomen (letterlijk) door Mark en Esther van de 14. Na het palaver en in het onvangst nemen van het reglement, de banenkaarten en alvast een kruikje Valk Lustrumsap voor onderweg, gingen we op pad. Voor menigeen kwam de start sneller dan verwacht en de luwte bij de startlijn schifte al snel de kopgroep van de achterblijvers; helaas behoorde wij tot de laatste categorie. Het was een mooie wedstrijd langs afgelegen en in de luwte gelegen plekken (boerenbuurt) en voor sommige van ons een akkevietje met de kabel van de pont. Na afgekort te zijn om toch maar de inwendige mens op tijd van lunch te voorzien, hebben we gezamelijk pauze gehouden op het Motorunie eiland bij de Kever waar normaalgesproken zeilboten strikt verboden zijn, dus een mooie ervaring en een heerlijke lunch!

De middagstart vond weer plaats bij de starttoren met een andere en iets kortere baan dit keer. Voor ons een leermoment dat vlaggen checken bij geluidsseinen wel handig kan zijn, aangezien we een minuutje achterliepen bij de start... We hebben genoten en lagen ruim op tijd (16:30uur) weer voor de wal. Daar werd een heerlijke BBQ gehouden en al wat (overwinnings)biertjes gedronken. Maar voor de enthousiatelingen (7 valken) was er ook nog een avondstart. Daar waren wij natuurlijk bij! Dit was meer admiraalzeilen en de posities waren redelijk bepaald bij de start. Behalve dat wij als 3de gestart waren en helaas als 4de over de finish kwamen.

Zondag was een echte lange afstandsrace! Alle hoeken van de Kaag hebben we gezien en met een start om 11:00uur en finish rond 13:30uur was iedereen behoorlijk op. Dit was onze beste westrijd. In het begin waren we nog heel scherp en hebben een tijd 4de gelegen met wat mooie kruisrakken door slootjes, maar uitenindelijk toch weer flink laten liggen naar het eind toe en als 7de geeindigd.

Al met al in totaal goed voor een 8ste plek van de 16 (8, 10 en 7), dus eindelijk in het midden geeindigd en op tijd thuis voor Nederland-Mexico! Een super weekend. Bedankt voor de organisatie!

Comments (1)

  • Karel Wagner

    Karel Wagner

    03 juli 2014 at 20:22 | #

    En we hebben natuurlijk ook nog 3 dagen van de Kleine Sneekweek gezeild (en niet over geblogd)!

    reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)