Nieuwe Talenten 2015!

Hugo Kosse en Rienk de Jonge in Talentenjacht 2015

Beste mede Valk zeilers hierbij een korte introductie van Rienk en Hugo, die komend jaar het veld komen vergezellen. 

Rienk de Jonge, 25 jaar, account-manager voor media bedrijf wonend Rienk de Jonge 320 in Utrecht. 

'Ik heb mijn hele leven gezeild, eerst met mijn ouders, toen in de Optimist, wedstrijden in de Splash en heel actief op zeilschool Pean. Sinds 3 jaar heb ik een klein eigen kajuitzeiljacht samen met een vriend. 

Na 10 jaar bij Nautisch Kwartier Stavoren gewerkt te hebben heb ik nu werk buiten de watersport. Dit geeft mij de gelegenheid om mijn weekend volledig aan zeilen te besteden. De talenten valk geeft mij de ideale gelegenheid om bevestiging te krijgen dat ik door wil met wedstrijdvaren. Andere jaren heb ik veel verschillende disciplines gevaren. De talentenvalk geeft de mogelijkheid om 1 jaar te focussen op 1 discipline, hier kan ik een hoop van leren denk ik. De houten Valk vind ik 1 van de mooiste boten uit het wedstrijd veld. Heb erg veel zin in een prachtig zeil seizoen!'

 

 

Hugo Kosse, 28 jaar, woonachtig in Groningen, consultant Hugo Kosse 320voor een organisatieadviesbureau te Woerden. 

'Mijn zeilcarrière is ‘slechts’ op vijftienjarige leeftijd begonnen, maar ik heb er sindsdien alles aan gedaan om dat gemis te compenseren. Na enkele weken zeilen bij Zeilschool Neptunus ben ik daar kielbootinstructeur geworden. Daar was ik vervolgens veel weken in de zomer te vinden. Nadat ik lid geworden ben bij de studentenzeilvereniging in Groningen ben ik mij ook meer gaan richten op het wedstrijdzeilen met een jaar in een wedstrijdteam op de J22 als hoogte punt.

In 2013 en 2014 heb ik samen met Rienk Sneekweek gevaren in een gehuurde Tirion. Vanaf dat moment spelen we al met het idee om een tweemans wedstrijdboot te gaan varen. Gezien mijn kielboot achtergrond wordt het hoog tijd om eens in een echte Valk te gaan varen!'

Comments (1)

  • Henry van Haagen

    Henry van Haagen

    01 april 2015 at 19:27 | #

    Succes mannen. Ik hoop op veel leuke verhalen over jullie ervaringen en gemaakte vorderingen. Op 18-19 april kunnen jullie meedoen aan een eerste training in Rotterdam!

    reply

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)