Valk 753 wint NK 2015!

foto-2a foto-1a

De dag van de finale
Niet vaak is de laatste dag van een kampioenschap zo spannend geweest. Tijdens de zondag domineerden de Mulders met hun 800. Rogier en Agnes hadden ook een hele goede dag. Piet Kraan won de laatste race. Kik en Tim en Madelien en Rutger zeilden ook bijzonder solide en goede wedstrijden. Maar de 753 en de 45 trokken toch wel de overgebleven aandacht.
De eerste wedstrijd was een warming up. Tijdens de tweede wedstrijd zeilden Menno en Marcel zeer overtuigend naar de 1ste plek en zeilden Hette en Johan hun boot op bewonderenswaardige wijze vanuit de achterhoede naar een derde plek. Eddie van de 725 zei het mooi, 'het wordt besloten in de laatste pot!' Voor aanvang van de wedstrijd ging de 45 een baltsdans aan met de 753. Het was om met de woorden van het comite te spreken 'een mooie stevige psychologische strijd'.
Ook het weer zat mee. Het was afwisselend 45 weer en 753 weer. Voor de volgers was het vooral ontzettend spannend! De 753 ging onder spinaker baltsen met de 45 in een spannend loefduel. De 753 ging vervolgens als 4de langs de benedenboei en finishte als vierde en de 45 behaalde in een sterke inhaalrace de 8e plek. Het kampioenschap voor de 753 was een feit!
De Silverfleet werd gedurende het NK steeds een beetje kleiner, maar de stayers zeilden de races fanatiek en gefocused. Uiteindelijk ging de eerste prijs naar Joep Sillen en Huub Sillen met de 757. Het Talententeam werd tweede met de 791 en John de Vries en Olaf Overbeek werden derde met de 146.
Het was een bijzonder sportief NK met veel wind en nauwelijks protesten. Dank aan de geweldige inzet van het comite en Eric Bos, commissaris west, Peter van Riet en John de Vries.

Foto's: Henk de Joode heeft opnieuw een grote serie foto's gemaakt. Ze zijn te downloaden vanuit de dropbox van de Valkenklasse. Klik hier om de foto's te bekijken en eventueel te downloaden en zet een kop koffie want het proces kan even duren. 

Dag 2
De derde selectie wedstrijd was grotendeels droog met een mooi lopend windje en leverde een Gold en Siver fleet op met enkele verrassingen. Valk 93 Whippet voer een volledig eigen koers en rondde de bovenboei mooi als tweede. Veld 2 eindigde die wedstrijd in een zware regenbui. Tijdens de 1ste wedstrijd in de Gold fleet ging de bemanning van 28 en 82 al admiraal zeilend synchroon overboord. Gelukkig waren ze even snel weer aan boord en zeilden ze stug verder. De tweede en derde wedstrijd van de middag werden mooi breed over de plas verzeild. Het was af en toe een zoekplaatje want de boten kwamen overal vandaan. Hieronder de resultaten na twee dagen.


Dag 1 van het NK Valk 2015 te Loosdrecht mag je spectaculair noemen. Een wind van 4 tot 5 Bft en meer met vlagen tot circa 29 knopen in de middag, veel zware regenbuien maakten het vele deelnemers moeilijk in de 2 gezeilde wedstrijden. Twee bemanningen gingen onvrijwillig zwemmen, 2 valken sloegen om, op 1 valk brak een mast en een aantal valken liepen lichte averij op, een tweetal deelnemers stopte in verband met rugklachten en voor enkele andere boten was het gewoon iets te veel van het goede. Een pittige eerste dag en zaterdag nieuwe kansen. Na de eerste wedstrijd op de zaterdag wordt de balans opgemaakt voor de Gold en Silver fleet.

Uitslag-NK-Valken-2015-Gold Uitslag-NK-Valken-2015-Silver

 

 

 

 

 

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)