HISWA Dag 1 - 5

 3161576 DxOIMGP6479-1middelIMGP6481-1middelIMGP6488-1middelDSCF4641cropDSCF4642cropHiswa1cropHiswa2Hiswa3IMGP6490 1sIMGP6496 1sIMGP6501 1s

Dag 1:
De eerste  indruk. Vanmorgen meteen al behoorlijk gevuld, goede  belangstelling voor de Valk, die er ook weer keurig en fleurig bijstaat. ‘s Middags  een complete rode brigade van vijf Valkenzeilers om de stand te bemensen, een overdonderende uitstraling vergeleken bij de meeste andere klasseorganisaties. Ook al een potentiele Valkkoper kunnen noteren, maar verder natuurlijk weer veel mensen die Valk gevaren hebben en nog weer eens komen kijken.

Dag 2:
Een zeer enerverende dag met veel aanloop op de stand. Waaronder een aantal kandidaten voor opstapdagen op de Kaag en Sneek, veel vragen over de inrichting en klusproblemen, een groot aantal bezoekers die zeer blij waren met het jubileum magazine, een oproep voor een bijdrage van de valkenklasse aan Brest 2016 als voorbeeld van Dutch design en regelmatig oud valkenzeilers die een vleugje nostalgie kwamen opsnuiven. Het Talententeam 2016 stelde zich voor, de oud Talenten 2015 zijn bijna rond met een nieuwe valk, nieuws over bootaanschaf, klusprojecten die nog een tijdje een klus blijven, polyvalkzeilers die op termijn in een houten valk zullen stappen, een zeilschool die wellicht advies over overdracht van wedstrijdkennis en tactiek op prijs stelt. Verder veel vragen over Hoog en Hard en nog te beantwoorden vragen of de Gaasperplas nu 3 oude houten valken heeft, of zijn het toch polyvalken met een houten dek?  Alles bij elkaar een prima dag. 

Dag 3:
Drukte van Belang op de Hiswa
Derde dag en wat een dag, feestje van onze buren de Regenbogen, en veel gezelligheid. Onverwachte en zeer gezellige aanvulling op ons corps  “John de Vries” die toch op de Hiswa was en voor menig vrolijke noot zorgde. Veel oud valkenzeilers gedurende de dag en 20-30 ’ers vanaf 17:00 uur. Het studeren zat er op en voordat we gaan stappen nog even langs de Hiswa. Regelmatig enthousiaste ouders die “volgend jaar” met hun kinderen langs komen om te horen wat de Valkenklasse dan voor hun kan betekenen. Vader en zoon die ons Talentenjacht de mooiste van de Hiswa vonden. Vader gaat serieus nadenken over de aankoop van een Valk gezien de mogelijkheden en de geringe kosten. Zoon ingeschreven als nummer 15 voor de bemanningen dagen. Ja na 3 dagen en met de drukste dagen voor de boeg al 15 aanmelders. Onze oud talenten Rik en Bas komen terug in de klasse, dit jaar in de bemanningenpool dus doe er uw voordeel mee!
Valkenzeilers we gaan denk ik een groot beroep op jullie doen om voor Valken te zorgen op de bemanningen dagen.   

Dag 4:  
Veel bezoek op de zaterdag. Vandaag een gezellige dag met diverse  huidige en oud-Valkenzeilers op de stand maar zeker ook met potentiële nieuwe in-stromers. Margot was er al vroeg, de blauwe paaseitjes lagen al op het schoteltje. Zeker 5-6 aanmeldingen voor de bemanningen-dag, de kersverse eigenaren van de 760 , 405 en 110 kwamen gezellig langs voor een praatje, wat adviezen en staan overduidelijk te popelen om te gaan varen. Het Talenten jacht werd door velen geprezen om de prachtige haardscherp gespoten kleurstellingen. Er waren veel vragen over handige bootinrichting, wat is nu wel en niet nodig en wat is de handigste montage. Hard en Hoog zal een welkome informatiebron zijn. De O-Jollen stonden vlakbij, zij hielden hun ALV die middag in de RAI, het leverde daarna een gezellige borrel op, op de O-jol stand. Misschien ook een idee voor de VAKO ?

Dag 5:
Mooie afsluiting en weer een uitmuntende dag op de HISWA 2016. Vandaag weer veel valkenzeilers en ook veel aankomende valkenzeilers gesproken. Het is uniek om te zien dat bezoekers met een soort half of heel verliefde blik naar het talentenjacht kijken en net als wij voelen dat dit een bijzondere boot is. De Valkenstand was vandaag ook de plek van herenigingen van mensen die elkaar lang niet hadden gesproken. Een van de bezoekers zei "je bent en blijft altijd Valkenzeiler" en daar zijn we het mee eens. Velen zijn met een Valkenmagazine naar huis gegaan en ik hoop dat ons lustrumblad eenmaal thuisgekomen goed gelezen wordt! En wie weet zien we bij de Princenhoftocht of de lange afstandswedstrijd op de Kaag weer enkele nieuwe Valken. 

Bijzondere dank aan de Valkenstandbemanning van de afgelopen dagen, dankzij jullie enthousiaste inbreng is de HISWA 2016 een groot succes geworden! Dank ook aan Monique voor het meedenken over de standinrichting, dank aan Jacques voor de mooie posters en dank aan Kik voor het lenen van de trap zodat de bezoekers de bootinrichting ook goed konden bekijken.

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)