Talentenblog 2016

Cindy en Marieke houden een blog bij over hun ervaringen met het Talentenjacht, hieronder lees je meer hun eerste ervaringen met Valk 791

Bijdrage 14 mei 2016

Yes! Het seizoen is begonnen! Inmiddels zijn we al twee evenementen verder en kunnen we met recht zeggen: Wat is dit leuk!


Onze eerste wedstrijd was de Voorkaag. Gelijk een goeie vuurdoop, want er stond een flinke wind zo tijdens ons eerste weekend. Op zaterdag was Marieke helaas verhinderd, maar met wat hulp van John de Vries met het klaarmaken van de boot en een invalbemanning in de vorm van een oud talent (Bas Pauw), konden we op zaterdag toch starten. We hebben gelijk mogen ervaren dat er flink geplaneerd kan worden met een Valk! Zondag was Marieke er weer en hadden we, gezien de voorspelde wind, voor de zekerheid ook maar een 3e vrouw ingeschakeld. Wederom flink aanpoten, maar wat was het een gaaf weekend. De uitslagen waren nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar het was wel een evenement waarin we al heel veel hebben geleerd. 

Ons tweede evenement was de Gouwe Ouwe. Veel geruchten hadden we al gehoord over deze plas: iets over balkondeuren, draaiende wind, omslaande boten en dergelijke. Laten we zeggen dat we inmiddels erg nieuwsgierig waren geworden of dit alles gewoonweg flink overdreven was of dat er toch een kern van waarheid in zat. In tegenstelling tot de 5/6 BFT en hagel tijdens de Voorkaag, was dit een zon overgoten weekend. Op zaterdag was er vrij weinig wind en tijdens de eerste wedstrijd bleek al snel dat de verhalen over de draaiende wind wel enigszins klopten. Na een frustrerende uitslag (10e) van de eerste wedstrijd moesten we wel wat goedmaken in de tweede wedstrijd. De start was al een stuk beter en we konden de hele wedstrijd goed opvaren met de rest van het veld. Dat was een goede motivatie om scherp te blijven en een nog betere plek te veroveren! We hebben uiteindelijk met heel wat spannende kruisrakken en boeirondes een 7e plek weten te bemachtigen. Een resultaat om tevreden mee te zijn voor de eerste dag van ons tweede evenement. Helaas hebben we de zondag onverwacht niet kunnen varen.  Toch zorgde de stijgende lijn in het varen, het lekkere weer en natuurlijk de heerlijke BBQ  ervoor dat we wederom positief kunnen terug kijken op het weekend.  Op naar het volgende evenement! Tot dan!

Marieke Spee & Cindy de Boer

DSC01955crop

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)