Basistraining succes!

IMGP6132cropDe valk 408 was al enkele jaren in ons bezit en gedegradeerd tot plezierboot. Na serieus onderhoud was er echter de behoefte de boot beter te leren kennen en haar capaciteiten te benutten. Hoe welkom was dan ook de oproep vanuit het Valkennest te Rotterdam voor trainingsdagen. Onder de bezielende organisatie van Henry en enthousiaste leiding van Vincent was een geweldig goed programma neergezet op de Kralingse plassen. Als bonus waren de weersvoorspellingen ook nog eens goed.
Kortom met de trailer vanuit de Friese meren naar de Kralingse plassen. Medecursisten kwamen allen met hun valk aangezeild of ingetrailerd. Vijf boten werden onder handen genomen door kenners. Al snel bleken wij de absolute amateurs tussen echte wedstrijdzeilers die zich wilden verbeteren. Dat bleek overigens geen enkele belemmering. Voor ons viel in ieder geval het meeste te leren. 
Vincent heeft zo'n beetje onze valk opnieuw opgetuigd. Lijntjes, harpjes, trim, zeilen, zitpositie en de spinnaker werden goed afgesteld en in oefeningen telkens beter bediend.  Na talloze startoefeningen, spinnaker op en af, lukte het ons zowaar een keertje in de top 3 :-) te eindigen; zonder dat de spinnaker in een knoop om de mast was beland. 
Geweldig ontspannen dag, die ons heeft geënthousiasmeerd om beter en competitiever te gaan zeilen in deze toch bijzonder charmante valkenklasse.
Dank aan de geweldige inzet van alle vrijwilligers van het Valkennest en Jacques van Schie, Roel Freke en Philip Waalewijn die deze bijzondere 2 dagen mogelijk hebben gemaakt. Een absolute aanrader voor iedere valkenzeiler die zijn boot beter wil leren kennen.
Voor volgend jaar hebben wij ons weer opgegeven en wellicht laten we de boot dan nog een weekje liggen voor de Gouwe Ouwe!
Reinout en Felix Guljé

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)