Menno en Marcel winnen NK '17

Menno en Marcel winnen NK '17

Menno Huisman en Marcel van der Kooi hebben het NK 2017 gewonnen met Valk 45.

Op een door windstiltes en winddraaiingen geteisterd NK hebben Marcel en Menno voor de 9e maal het Nederlands Kampioenschap in de Valk behaald. Hiermee zijn ze de nieuwe recordhouders van onze klasse geworden.

Mannen van harte gefeliciteerd!

Voor de uitslagen klik hier.

Foto's vind je hier

En hier met dank aan Annelot van Houten voor de groepsfoto's, Reinoud van Leeuwen voor de lustrumdinerfoto's. Op de Google photo pagina kun je zelf ook foto's toevoegen!

In de loop van de week werden de windverwachtingen steeds verder bijgesteld richting een negatief scenario. Tijdens de metingen op donderdag stond er nog iets wind maar op vrijdagmorgen was het windstil. Aan het eind van de middag kan er door het wedstrijdcomitee met veel moeite een wedstrijd worden uitgeperst. Na afloop was er een gezellige en drukbezochte BBQ in het clubhuis van onze gastvereniging.

Zaterdagdag begon wederom met wachten, wachten en wachten. Gelukkig kon er vanaf een uur of drie worden gestart. Het lukte Marijke en haar team om er vier wedstrijden voor ons uit te slepen. Door de vele winddraaiingen was dit geen gemakkelijke opgave. Na zevenen toen de zeilers langzaam de haven waren binnen gedobberd kon er worden aangeschoven voor het lustrumdiner. Het goed verzorgde diner werd aangevuld met toespraken door de voorzitter en zijn voorgangers. 

Zondag startte wederom met wachten. Er is een poging gedaan een wedstrijd te zeilen maar deze werd terecht afgebroken. De grote winddraaiingen maakte het onmogelijk een eerlijke wedstrijd te zeilen. Om drie uur werd het evenement dan ook op het water afgetoeterd. 

Waarna Hugo alle deelnemers benoemde bij de prijsuitreiking en de nummers één, twee en drie in het zonnetje werden gezet.

De 814 van Sipko Visser werd door het comite verkozen tot de mooiste Valk op het NK 2017.

We kunnen ondanks de tegenvallende wind terugkijken op een geslaagd kampioenschap en hopen alle deelnemers en de zeilers die dit jaar verstek moesten laten gaan volgend jaar te zien op het NK 2018 op het Heegermeer. Eerder mag natuurlijk ook tijdens de evenementen in het tussenliggende jaar.

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)