In memoriam Reinard Mulder

In memoriam Reinard Mulder (1928 – 2019)
 
53e9a04d e912 4d73 8515 24c6564b398e
 
Op woensdag 10 april overleed ons gewaardeerde lid Reinard Mulder. Hij was een wedstrijdzeiler in hart en nieren met een onwaarschijnlijk talent om te winnen. Zijn neus voor de juiste vlaag was legendarisch wat hem vaak een overwinning opleverde. Zelf grapte hij daarover dat hij de wind kon voelen met zijn kale kop. De historische reis met valken naar Zweden reisde Mulder mee. Reinard zeilde in de valk, in een Draak, Tempest en vele andere klassen. En altijd voorin. Steeds te vinden op het water in het wedstrijdveld, op de starttoren en in de winter op het ijs. Mulder werd Nederlands kampioen in de valk in 1951 en in 1954.
Zomer en winter werd er in huize Mulder over weinig anders gesproken dan over wedstrijdzeilen. Mulder was in het bezit van Valk nummer 15, later ingeruild voor de 315.
Reinard heeft destijds alles op alles gezet om het nummer 315 in zijn telefoonnummer te krijgen, met succes. Op haar beurt werd de 315 weer ingeruild voor de 800.
Tijdens wedstrijden op de Langweerderwielen werden alle zeilers steevast gastvrij ontvangen op de Weyde Blick waar door de Mulders wasbakken vol hutspot geserveerd werden. Tot in de recente jaren was er tijdens de sprintwedstrijden in Langweer een maaltijd in de Weyde Blick voor de zeilers.
Tot op hoge leeftijd leefde Reinard mee met het wedstrijdzeilen. Zolang dat fysiek mogelijk was ging hij als derde man mee met de 800. Hij bezocht de Sneekweek, zelfs als dat eigenlijk niet meer kon. Ook gaf hij vanaf zijn eigen steiger aanwijzingen over de ligging van de boeien van het wedstrijdveld. Reinard besprak de draaiing van de wind met iedereen die daarover wilde meepraten. De VAKO verliest in Reinard Mulder een geweldige wedstrijdzeiler.

Reinard_Mulder_condoleance.pdf

 

 

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)