Valk 704 wint de Paashaas

Madelien pasen dag 2 10
 
Zomerse omstandigheden bij Paashaas Reeuwijk
 
Het eerste wedstrijdweekend van het jaar al in korte broek, dat belooft veel voor de rest van het seizoen. Waar velen Pasen meestal nog wat te vroeg en daarom te koud vinden, was dat dit jaar geen excuus om niet mee te varen. En met 7 bootjes was de valkenklasse niet slecht vertegenwoordigd. Op zaterdag moest het comité bij de eerste start nog even inkomen. De pin lag zo hoog, dat je met geen mogelijkheid over bakboord kon starten.
 
WG van der Veen Paashaaswedstrijd dag 1 30 crop
 
Wij kozen voor een stuurboord start en dat pakte fantastisch uit. Het eerste eerste plekje van het jaar kun je maar binnen hebben. Op de voet gevolgd door Bert en Egbert van de 806. De tweede wedstrijd lag de lijn er qua richting wel wat beter in, maar ten aanzien van de positie ten opzichte van de eilanden bleef er wel wat te wensen over. Dit bleef de rest van het weekend zo en dat leverde soms interessante ontmoetingen met de eilanden en elkaar op vlak na de start. Ed en Marco lagen lange tijd 1e, maar werden toch ingehaald en gelukkig mochten we de tweede pot wel het hele rondje afmaken onderweg naar de lunch. 
 
20190421 132616 crop
 
's Middags werden opnieuw een korte en een lange wedstrijd gevaren. Wij hadden mooi strijd met Kik en Tim, die de 3e wedstrijd wonnen, maar waarbij een moment van miscommunicatie bij het ronden van boei D in de 4e pot zorgde voor een 3e paaltje voor ons. 
Op zondag was het net zo zomers en net zo dun qua wind. Helaas waren er 2 valken afgehaakt, maar de 5 overgebleven boten hadden een flinke kluif aan elkaar. De privévlaagjes en windwakken wisselden elkaar af en zorgden voor interessante situaties.
 
Erica van Os Pasen dag 1 1875 crop
 
De 2e pot van de ochtend mochten we naar dezelfde bovenboei als de finishplek van de 16 kwadraten waardoor het daar erg gezellig werd. De laatste wedstrijd in de middag werd het nog behoorlijk spannend bij boei C die Peter en Sandra over bakboord dreigden te gaan ronden, terwijl Frans en Monique en wij onderweg waren voor een stuurboordronding.
 
20190421 141852 crop
 
Gelukkig kwam dat op tijd goed en profiteerden wij uiteindelijk van een mooi aan de windsrakje zodat we ook de takelwedstrijd wisten te winnen. De prijsuitreiking door de paashaas was wederom de moeite waard en een goede afsluiting van een prachtweekend. Voor volgend jaar is alvast weer een bestelling voor mooi weer gedaan bij de weergoden, dus zorg dat je er dan bij bent!
Rutger en Madelien, valk 704.
 
20190421 170134 crop
 
Foto's Madelien Regeer, Erica van Os, W.G.van der Veen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)