Valk 753 wint Opening Sneek

Openingswedstrijden 123

Zaterdag: Gelijk vol aan de bak
 
Voor ons was dit de eerste keer dit jaar dat we weer gingen zeilen. En hoe! Gemiddeld was het 22 knopen met uitschieters naar 30 knopen. Aan het begin van het seizoen zijn Johan en ik altijd wat zwaarder dan aan het eind van het seizoen op de een of andere manier, maar dat kwam nu niet verkeerd uit. We gingen redelijk van start en gedurende het eerste (lange) kruisrak konden we lekker naar voren zeilen zodat we als 1e om de bovenboei gingen. Gedurende de wedstrijd was het lekker beuken tegen de golven in en hopen dat het alles maar heel blijft. Maar zoals zo vaak zit venijn in de staart…. Wij gingen als 1e om de gijpboei en 799 met Henk en Auke als 2e. We hielden de spi erbij op om zo halfwind naar de onderboei te knallen. Echter de 45 en 498 haalden de spi eraf en gingen een stuk hoger varen…. Na nogmaals de banenkaart bekeken te hebben, bleek dat ik de verkeerde boei in het snotje te hebben (even wennen aan het begin van het seizoen). Terwijl wij de spi eraf haalden, zag ik dat Henk in zijn eentje aan het spinnakeren was en dat Auke aan het zwemmen was. We hebben besloten om henk maar even te assisteren met deze watertemperatuur en voeren weer terug. Henk had gelukkig alles op tijd onder controle en maande ons om de wedstrijd weer te vervolgen. Uiteindelijk kwamen we dus als 5e om de onderboei en gingen we het laatste kruisrak in en konden we toch nog 2 boten terugpakken. 
De middagwedstrijd was een ander verhaal. We waren goed van start, maar de 498 en 799 kwamen met een hele goeie windshift ruim voor ons om de bovenboei. Bij de 498 was bij de onderboei te merken dat dit ook hun eerste wedstrijden waren van het seizoen, want de spi ging niet gelijk naar beneden waardoor ze de koppositie verloren aan de 799. Ook wij profiteerden hiervan en schoven door naar plek 2. In een spannende laatste kruisrak konden we nog net de 799 pakken voor de finish. Het eerste eentje is binnen!
 
Zondag: Tegenovergestelde van zaterdag
Zondag waren de weersomstandigheden het tegenovergestelde van zaterdag. Licht windje en zonnetje. Maar het blijven de eerste wedstrijden van het seizoen….. De 327 (familie Troelstra) gingen een straatlengte voor op de rest om de bovenboei, maar ook zij moesten even weer wennen aan de banenkaart en voeren naar de verkeerde boei. De 725 profiteerde daar optimaal van en ging als eerste om de gijpboei richting de onderboei. Wij volgden samen met de 45. Het 2e en tevens laatse kruisrak liet de 45 weer van zich spreken en manouvreerden soeverein naar de 1e plek. Wij werden 2e en de 725 werd 3e. Wegens te weinig wind werd de 4e wedstrijd afgelast en zijn we overall 1e geworden! 
Team Bûzehappert (753)

Foto's Eize Hoekstra
 

Uitslagen

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)