Zomeravondwedstrijden Kaag

Zomeravondwedstrijd

woensdag 1 mei 2019

 
Vervolgdata
woensdag 8 mei, woensdag 15 mei, woensdag 22 mei, woensdag 29 mei, woensdag 5 juni, woensdag 12 juni, woensdag 19 juni, woensdag 26 juni, woensdag 3 juli, woensdag 10 juli, woensdag 17 juli, woensdag 24 juli, woensdag 31 juli, woensdag 7 augustus, woensdag 14 augustus, woensdag 21 augustus, woensdag 28 augustus 2019
Tijd
19:30 tot 22:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 21 maart 2019 t/m dinsdag 27 augustus 2019
Locatie
Kaagsociëteit (071-5013252)
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Elke woensdagavond vanaf mei tot en met augustus organiseert het Zomeravondcomité de Zomeravondwedstrijden op de Kaag. Iedereen met een zeilboot en lid van KWV De Kaag kan deelnemen, als niet lid mag je tegen meerprijs 1 jaar lang meezeilen. Daarna dient de schipper/eigenaar boot lid te worden van KWV De Kaag om te mogen deelnemen.

De zomeravondwedstrijden zijn voor de wedstrijdzeilers in het westen ondertussen een begrip. Op de Kaag kopen mensen bewust om Valk om deel te kunnen nemen aan deze unieke wedstrijdserie. Natuurlijk kun je altijd zeuren dat er niet volgens de laatste wedstrijdbepalingen wordt gevaren tijdens deze clubwedstrijden maar gezellige mensen en gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijden zijn toch ook belangrijk in het leven. Voorgaande wil overigens niet zeggen dat er niet scherp gezeild wordt. Op een drukke door de weekse woensdag kan het zomaar voorkomen dat er 18 Valken of meer aan de startlijn verschijnen,

Afhankelijk van de windrichting wordt een van tevoren bepaalde baan uitgelegd. De banenkaarten kan je downloaden via de pagina wedstrijdinformatie zomeravondwedstrijdenen .

Er wordt gezeild volgens het reglement 2019 welke ook te downloaden is via de pagina wedstrijdinformatie zomeravondwedstrijden en welke tevens naar u wordt gemaild.

 De 5 verschillende klassenstarts vinden plaats voor de starttoren. Op de Toren wordt duidelijk aangegeven welke baan er die avond wordt gevaren en hoeveel ronden. Startschema is als volgt:

19:19 uur: Waarschuwingsein

19.20 uur: 5 minuten sein

19.25 uur: Klasse V

In klasse V zitten de wedstrijdvalken

Na afloop van elke wedstrijd vindt er onder het genot van een drankje en gesponsord hapje de prijsuitreiking plaats. De uitslagen staan dezelfde avond op de TV schermen op de Sociëteit en de volgende dag op deze site waar u ook de tussenstanden kunt vinden.

U kunt zich via de groene button op deze pagina inschrijven. Kosten voor deelname zijn als volgt (tussen haakjes het niet leden 1 jaar deelname tarief):


Open boten: Euro 62,50 (75,00)

BIJ INSCHRIJVING DIENT U OOK DIRECT TE BETALEN VIA IDEAL DUS HOU HIER REKENING MEE.

Veel zeilplezier op deze gezellige avonden.

I

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)