NK blog dag 1

NK blog dag 1

Lief dagboek…; zo’n blog lijkt een mooi medium om je frustraties van je af te schrijven. Die hadden we vandaag wel, en ik ben bang wij niet alleen. Lastig lastig dat Alkmaar, hoe werkt dat eigenlijk zo’n Valk met weinig wind?

Donderdag gingen we door de meting inclusief incidentje met de gaffel. Deze werd bij de eerste keer meten 10cm te lang bevonden; we hadden het beslag al los, een nieuwe zwarte band getaped en vriendelijke medezeilers waren al op zoek naar een handzaag, voordat we toch nog even na gingen lezen; het ding bleek 3450mm te mogen zijn in plaats van de gemeten 3350…

Loos alarm! De gaffel van het talentenjacht gespaard, soepel door de meting en nog tijd voor een training rondje! Op vrijdag lieten we ons alle drie de starts piepelen (ga dan omhoog!) en begonnen we met een kleine achterstand aan de races.

Alle drie de wedstrijden bleef het lastig om de boot aan de wind aan de gang te houden, alle drie de wedstrijden waren er lastige boeirondingen, draaiingen, en vervaarlijke windwakken. Is de Valk dan een lastige boot?

Niet voor iedereen hoor! Halverwege ons downwind rak komen we de 45 alweer upwind tegen. Een straatlengte voor (en misschien zo zelfs het comité verrassend bij een poging de finish te verplaatsen?)

Het ziet er allemaal te mooi uit en lijft vanzelf te gaan.. Was het voor ons dan alleen maar afzien? Zeker niet, ik had vandaag voor geen goud op kantoor willen zitten.

Met 40 boten blijft er constant iets om voor te vechten en bootjes te winnen: Met nog net geen 3 cijfers op papier en veel goede plannen voor morgen kijken wij uit naar een nieuwe dag op het water!

Leave a comment

Please login to leave a comment.

Inlog (2)